Akcja „Lato z SLD” w województwie pomorskim trwa!

dodano 2015-07-17 09:46 w kategorii: Wojewódzkie

Posłowie i działacze SLD przyjechali na Pomorze prosto z Płocka i Ciechocinka. Ich pierwszym przystankiem był Malbork, potem Gdańsk, Gdynia, Władysławowo i dalej na  Pomorze Środkowe do Słupska, Ustki, Łeby i Rowów.  W niedzielne przedpołudnie czerwone busiki SLD z hasłem „Masz dość – chodź z nami” przybyły do Malborka na Żuławach. Wysiedli z nich posłowie SLD m.in. Dariusz Joński, Wincenty Elsner i Artur Ostrowski oraz wiceszefowa partii prof. Joanna Senyszyn. Spotkanie na malborskim deptaku obfitowało w rozmowy z wyborcami, rozdawanie ulotek dotyczących kampanii referendalnej oraz, jak to dziś bywa coraz częściej, wspólne fotografie. Z Malborka, pożegnawszy największą na świecie ceglany zamek, busiki pognały do Gdańska,  gdzie w niedzielne popołudnie czekała już prasa, media regionalne i krajowe oraz miejsce  postoju z widokiem na żurawia, Motławę i inne znane gdańskie atrakcje turystyczne.  Ponownie celem rozmów było referendum ogłoszone na początek września oraz w dalszej  perspektywie wybory parlamentarne. W poniedziałek rano ekipa SLD, z Leszkiem Millerem i Joanną Senyszyn, stawiła się na  gdyńskim Skwerze Kościuszki. Konferencja prasowa na tle polskich żaglowców i okrętów  Marynarki Wojennej płynnie przeszła w spacer i rozmowy z turystami zwiedzającymi  okolicę.  W drugiej połowie dnia busy dotarły do Władysławowa, gdzie na turystycznym Hallerowie  posłowie Joński, Elsner i Ostrowski spotkali wielu wypoczywających tu mieszkańców swoich  okręgów wyborczych. Spacer po Alei Gwiazd Sportu był okazją do rozmów o polityce i bolączkach Polaków.  W kolejnych dniach szukajcie naszych charakterystycznych busów w Ustce, Łebie, Słupsku i Rowach.